Kış lastiği özellikleri nasıl olmalı?

Kış lastiği özellikleri nasıl olmalı?

Kış aylarında, zorlu kar koşullarında kullanılan kış lastiği, derin dişleri ile aracın kaymasını önleyen ve bu sayede güvenli sürüş imkanı sunan son derece önemli bir unsurdur. Bu unsurun mevcut güvenilirliği sağlayabilmesi için ise bazı şartları taşıması gereklidir. Söz konusu şartlar, şunlardır;

  • Kış lastiği, firma telefondan önerilen lastik ölçüsünde olmalıdır. Bu bilgiler araç kitabında mevcuttur. Kitap olmayan araç sahipleri yetkili servisler tarafından konu ile ilgili bilgi sahibi olabilir.
  • Seçilen lastiğin üzerinde kış lastiği sembolü olmalıdır.
  • Lastiğin ıslak kuru yolda  fren yapması gibi çekiş özelliklerine dikkat edilmelidir. 
  • İklim koşulları dikkate alınarak  lastik seçimi yapılmalıdır. 
  • Kış lastiklerinin diş derinlik ölçüsü 4 mm altı olmamalıdır.
  • Uzun ömürlü ve yakıt tasarrufu yapabilecek lastikler tercih edilmelidir.
  • Lastiğin Garanti koşulları öğrenilmelidir.
  • Kış lastiğinin değiştirilmesi kasım ayı içerisinde mutlaka yapılmalıdır.
  • Kış lastikleri dört tekerleğe birden takılmalıdır. Sadece 2 tekere takılan kış lastiği güvenlik açısından yeterli değildir.
  • Kış lastikleri üzerinde yazan öğretim yılı kontrol edilmelidir.  Lastiği son 5 yıl içerisinde üretilmiş ise almanız tavsiye edilmektedir. 
  • Lastikler kış mevsimi bittiği zaman değiştirilmelidir.

Kış lastiği özellikleri nasıl olmalı?

Mevsim Lastik Kış Lastiği Yerine Geçer Mi?

Mevsim Lastik Kış Lastiği Yerine Geçer Mi?

Dört mevsim lastik, kış mevsiminde de kullanılabilmektedir. Eğer yaşanılan il kış şartları itibariyle  aracı yormayacak şekilde ise 4 mevsim lastiği tercih edilebilmektedir. Ancak kış mevsimi zorlu bir şekilde geçen  buzlanma ve donma gibi sorunlar yaşanan bir il için kış lastiği gereklidir. Bu zorlu şartları ancak kış lastiği kaldırabilir. Bu sebeple bu ayrımın iyi yapılması gerekir. 

Mevsim Lastik Kış Lastiği Yerine Geçer Mi?

Kış Lastik Nedir?

Kış Lastik Nedir?

Kış lastiği, kış aylarında yaşanan donma ve buzlanma gibi ciddi sorunların üstesinden gelebilmek ve sürücüyü her anlamda kışın olumsuzluklarından korumak için  takılan lastiktir. Kış lastiği olmadan zorlu geçen bir kış düzgün bir şekilde atlatılamaz. Kendi mevsimi için üretilmiş olmasına kanıt olarak şu gösterilebilir. Kış lastiği, yaz aylarında yapısı itibariyle  bir takım kazaları yol açabilir. Tamamen kış mevsimine yönelik bir yapısı vardır. Bu sebeple yazın tercih edilmez.

Kış Lastik Nedir?

Kış Lastiğinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?

Kış Lastiğinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?

RMA ve ASTM  şartlarını taşıyan ve tekerin üzerinde “M-S” ya da “kar tanesi” sembolü olan lastikler kış lastikleridir. Lastiğin iyi olup olmadığını anlamak için üzerine bakılmalıdır. Üzerinde bu tarz semboller olmayan lastikler iyi kategorisine girmemektedir.

Kış Lastiğinin İyi Olduğunu Nasıl Anlarız?